Skip to main content

CYBERVERZEKERING: GRATIS PREVENTIE, 24/7 BIJSTAND en HERSTELLEN GELEDEN KOSTEN

De KBC-Cyberverzekering is een schadeverzekering die je onderneming beschermt tegen de gevolgen van hacking, datalekken, cyberaanvallen en systeeminbraken. Zelfs als jij of je werknemers dit zelf hebben veroorzaakt.

WAAR GAAT HET OVER?

1. Terugbetaling van de herstellingskosten

Als je weet dat een cyberaanval op een Belgische onderneming gemiddeld 329.000 euro schade veroorzaakt dan ben je maar beter goed ingedekt. We betalen de kosten terug die nodig zijn om de schade te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de herstelling van je netwerk bij hackerschade. Maar de kosten kunnen ook elders liggen: denk aan de betaling van administratieve boetes bij inbreuk op de privacywetgeving door een onoplettendheid van een medewerker of het verlies van geld op je rekening als je gehackt bent.

2. Bijstand bij een cyberaanval of datalek

Dringend hulp nodig? Je kunt 24/7 terecht bij de KBC Cyberverzekering Helpdesk, waar een team van experts voor je klaarstaat. We bellen je binnen de 2 uur terug met een voorstel om de schade te herstellen. In noodgevallen sturen we meteen een IT-expert op pad.

Heb je nood een PR-expert of een juridisch adviseur als je bijvoorbeeld gegevens van klanten verliest of bij een inbreuk op de GDPR- wetgeving? Ook dan kun je op ons rekenen.

3. Gratis preventie voor een betere bescherming

Voorkomen is beter dan …

Onze experts nemen je onderneming onder de loep en geven advies over hoe je schade kunt voorkomen. De preventie bestaat uit een:

  • Netwerkscan: IT-experts scannen je netwerk en duiden de zwakke schakels in je beveiliging aan
  • GDPR-check: een advocatenkantoor onderzoekt hoe je omgaat met de gegevensbescherming van je klanten en doet aanbevelingen voor verbetering
  • Communicatiecheck: een PR-bureau evalueert je crisiscommunicatieplan zodat je optimaal voorbereid bent bij een mogelijke cyberaanval

4. Optioneel: bescherm je extra met een ‘Vergoeding van bedrijfsschade’

Optioneel kan je ook je inkomsten beschermen: ben je bijvoorbeeld inkomsten mislopen door een cyberaanval? Was je webshop onbereikbaar of zijn je machines uitgevallen? Dan heb je dankzij deze optionele waarborg recht op een schadevergoeding.

Ontdek hoe je onderneming ervoor staat, doe de Cyber Security test:

De Cyber Security Test maakt je, aan de hand van 17 vragen, bewust van de verschillende aspecten van je bedrijf die met cybersecurity in aanraking kunnen komen en waar je als bedrijfsleider best even bij stilstaat.

Doe de test hier.

SAMENGEVAT:

  • Snel terug aan de slag na een cyberaanval of een datalek

  • Uitgebreid team van specialisten om schade te herstellen: IT-, PR-, en juridische experts

  • Helpdesk 24/7 bereikbaar

  • Recupereer je omzetverlies