Skip to main content

JEZELF EN JE GEZIN

Wat is een familiale verzekering?

Een ongeval schuilt in een klein hoekje. Veroorzaak je per ongeluk schade aan iemand anders? Dan ben jij daarvoor aansprakelijk. Maar wist je dat je ook verantwoordelijk bent voor je kinderen, je huishoudhulp en je huisdieren?

Omgekeerd is het soms ingewikkeld om een vergoeding te krijgen van iemand die jou of je gezin schade berokkent. En wat als je zelf in je privéleven schade veroorzaakt en voor de rechtbank moet verschijnen? In dat geval is de dekking rechtsbijstand belangrijk.

MEER INFORMATIE

Je kan ook je prijs online simuleren met onze handige simulator

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Beland je in je privéleven in het ziekenhuis? Of Heb je een ongeval thuis, op reis, in je vrije tijd, op school of in het verkeer? Dan ben je best goed beschermd tegen oplopende medische kosten. Daarom zijn een degelijke hospitalisatieverzekering en ongevallenverzekering belangrijk.

Met een hospitalisatieverzekering zijn de kosten voor een ziekenhuisopname gedekt. Ook thuisbevallingen en aangepast medisch vervoer zijn verzekerd. Rooming-in voor de ouder van een opgenomen kind wordt ook terugbetaald. Jij kiest zelf of we een eenpersoonskamer of tweepersoonskamer opnemen in de polis.

MEER INFORMATIE

Wat is een ongevallenverzekering?

De persoonlijke ongevallenverzekering van KBC biedt je bescherming bij ongevallen in je privésfeer. De verzekering dekt ongevallen thuis, in je tuin, tijdens het sporten of als je een hobby beoefent.

Een ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje… Je valt bijvoorbeeld van een ladder wanneer je de dakgoten leegmaakt, of je kwetst je met een snoeischaar, je bent gewond na het vallen met de fiets of tijdens het joggen, je verbrandt je aan je strijkijzer… Allemaal herkenbare voorbeelden uit het dagdagelijkse leven. Bij pech ben je beter goed verzekerd, en dan komt de persoonlijke ongevallenverzekering goed van pas.

MEER INFORMATIE

Wat is het nut van een overlijdens- & uitvaartverzekering?

Het is een scenario waar je liever niet aan denkt, maar wat als je er morgen plots niet meer bent? En je onderhoudt een gezin? Waar kunnen zij op terugvallen? Een overlijdensverzekering biedt je gezin in zo’n geval financiële zekerheid.

Daarbij wordt een som geld uitbetaald aan je nabestaanden als jij overlijdt. Je kan een levensverzekering afsluiten tot de eindleeftijd van 65 jaar of een levenslange polis. Het bedrag en de precieze invulling bepaal je zelf.

Als je er niet meer bent, wil je jouw nabestaanden extra zorgen besparen. Met een uitvaartverzekering voorkom je dat je familie de kosten van de begrafenis op zich moet nemen. Zo bespaar je hen een hoop financiële zorgen.

MEER INFORMATIE OVERLIJDINGSVERZEKERING 

MEER INFORMATIE UITVAARTVERZEKERING

MEER INFORMATIE SCHULDSALDO VERZEKERING

Waarom aan pensioensparen doen?

Als je stopt met werken, wil je dezelfde levensstandaard behouden. De kans dat je wettelijk pensioen lager is dan je laatste loon is heel groot. Daarom spaar je best nu al voor later. Bovendien krijg je er een mooi belastingvoordeel voor in de plaats.

Een van de opties is een pensioenspaarverzekering. Dat is interessant als je op een veilige manier wil sparen voor later. Je spaart met een vaste interestopbrengst tot het einde van het contract. Deze oplossing is geschikt voor zeer defensieve beleggers. Wil je meer risico nemen? Dan kunnen andere formules interessant zijn, zoals beleggen in een pensioenspaarfonds.

MEER INFORMATIE

Wat is langetermijnsparen?

Langetermijnsparen is een vorm van fiscaal sparen. Op de bedragen die je stort, kun je tot 30% belastingvermindering krijgen in het jaar volgend op je belastingaangifte. Hoeveel vermindering je ontvangt, hangt af van je persoonlijke situatie (het netto belastbaar beroepsinkomen, de keuze van het spaarbedrag…).

Als je na je pensionering je huidige levensstandaard wilt behouden, volstaat het wettelijke pensioen mogelijk niet. Met langetermijnsparen kun je een aanvullend pensioen opbouwen. Langetermijnsparen levert mogelijk een mooi fiscaal voordeel op. Ook als je al aan pensioensparen doet, mag je dit combineren met langetermijnsparen. Echtgenoten kunnen elk van beide pensioensparen en langetermijnsparen combineren, als ze voldoen aan de voorwaarden om daarvan te kunnen genieten.

MEER INFORMATIE

Je hond verzekeren of niet?

Heb je plannen om een hond in huis te nemen? Dan kijk je ongetwijfeld uit naar de komst van die vrolijke viervoeter. Hij biedt je onvoorwaardelijke trouw én staat garant voor entertainment. Maar voor je naar de dierenspeciaalzaak, de hondenfokker of het asiel snelt, willen we even de aandacht vestigen op een aantal risico’s.

Een hond blijft namelijk een instinctief dier, wat onvermijdelijk een dosis onvoorspelbaarheid inhoudt. Ontdek hier waarom het loont om je hiervoor te verzekeren.

MEER INFORMATIE

JE WAGEN & VOERTUIGEN

Waarom een autoverzekering?

Wettelijk gezien is het verplicht om een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA) af te sluiten voor je auto, bromfiets of bestelwagen. Als je een ongeval veroorzaakt waarbij de tegenpartij schade heeft, ben jij aansprakelijk. Met de BA-verzekering ben je voor die schade verzekerd.

Omgekeerd is het soms ingewikkeld om een vergoeding te krijgen van iemand die jou schade berokkent. Zo kan er discussie ontstaan over wie in fout was of kan er een meningsverschil ontstaan met de hersteller van je auto. In zo’n geval kan juridische bijstand belangrijk zijn en daarvoor bestaat de rechtsbijstandverzekering.

Je kunt je autoverzekering uitbreiden, zodat je meer bescherming geniet. Dat kan met een kleine of volledige omnium.

MEER INFORMATIE

Wat is een fietsverzekering?

Heb je net een nieuwe stadsfiets gekocht? Breng je de kinderen naar school met een nieuwe bakfiets? Of ga je sinds kort naar het werk met een elektrische fiets? Dan is het verstandig om goed verzekerd te zijn tegen diefstal en schade. Met een fietsverzekering ben je gerust, 24 uur op 24 en wereldwijd.

Een degelijke fiets kost veel geld en is dus een flinke investering. Met een fietsverzekering ben je beschermd tegen diefstal en schade. Ook je fietsaccessoires zijn verzekerd: fietsstoel, fietstas, fietskar, bagagerek …

MEER INFORMATIE

Wat is een motorverzekering?

Rij je op de openbare weg met een motor? Dan ben je wettelijk verplicht om een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) af te sluiten.

Deze verplichte verzekering vergoedt de schade die je met je moto aan anderen toebrengt wanneer je een ongeval veroorzaakt. Denk aan verwondingen en schade aan andere voertuigen of gebouwen.

Wil je meer zekerheid? Breid dan je verzekering Burgerlijke aansprakelijkheid uit met enkele opties. Niet wettelijk verplicht, maar het kan je wel heel wat kosten besparen.

MEER INFORMATIE

Verzekering voor je scooter of speed pedelec

Rij je op de openbare weg met een scooter, speed pedelec of brommer klasse A of klasse B? Dan ben je wettelijk verplicht om een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) af te sluiten.

Deze verplichte verzekering vergoedt de schade die je met je bromfiets aan anderen toebrengt wanneer je een ongeval veroorzaakt. Denk aan verwondingen en schade aan andere voertuigen of gebouwen.

Wil je meer zekerheid? Breid dan je verzekering Burgerlijke aansprakelijkheid uit met enkele opties. Niet wettelijk verplicht, maar het kan je wel heel wat kosten besparen.

MEER INFORMATIE

Rechtsbijstand

De kans dat je ongeval tot discussie leidt is groot. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering sta je sterker in je schoenen. Is er bijvoorbeeld onenigheid over de vergoeding door de tegenpartij of over de herstelling?

Dan stelt de verzekeraar alles in het werk om je geleden schade terug te vorderen: met een minnelijke schikking of via de rechtbank.

MEER INFORMATIE

Omnium

Heb je net een nieuwe of zo goed als nieuwe auto, bromfiets of lichte vrachtauto gekocht? En wil je zorgeloos kunnen rondrijden, zonder te denken aan eventuele schade of zelfs diefstal. Een volledige omniumverzekering is daar de perfecte oplossing voor.  

Een volledige omniumverzekering heeft een heel uitgebreide dekking alle risico’s voor schade aan het voertuig. Zo is niet alleen schade na een aanrijding, brand, diefstal, vandalisme en natuurrampen verzekerd, maar zijn er ook heel wat andere gevaren gedekt. Ook als je autosleutels zijn gestolen ben je verzekerd, of in andere situaties.

Pechverhelping en personenbijstand

Kan je na een ongeval niet meer rijden? Of sta je plots in panne met de auto? Dan wil je zo snel mogelijk terug de baan op, of je nu in het binnenland of het buitenland bent. Met een verzekering pechbijstand ben je gerust.

Ben je betrokken bij een ongeval? Is je auto gestolen of kan je niet meer rijden door een defect? Dan ben je verzekerd met de pechbijstandsverzekering. Je wordt direct bijgestaan, 24 uur per dag en het hele jaar rond.

Bestuurdersverzekering

Wist je dat je als bestuurder niet verzekerd bent voor lichamelijke letsels als je in fout bent bij een ongeval? Dat komt omdat je BA alleen geldt voor schade aan andere personen. Met een ongevallenverzekering bestuurder ben je hiertegen beschermd. Ook als de tegenpartij zijn aansprakelijkheid betwist, zit je veilig met deze verzekering.

Je medische kosten vlak na het ongeval zijn verzekerd, maar ook andere zaken zijn gedekt. Denk daarbij aan kosten voor ziekenhuisvervoer en extra vergoedingen voor blijvende letsels en hulp om verbouwingen aan je huis of wagen te financieren.

JE WONING & INBOEDEL

Brandverzekering eigenaar

Je woning is meer dan een hoop stenen, het is je thuis. Je kan er voluit genieten en tot rust komen met vrienden of familie. Maar wat als het misloopt en er ontstaat brand? Ook daarop moet je voorbereid zijn. Je kan hiervoor kiezen uit verschillende formules. Zo kan je alleen je woning verzekeren, maar ook je inboedel en zelfs je tuin of zwembad. 

Met een brandverzekering ben je beschermd tegen schade aan je woning door brand, water, natuurrampen … Niet alleen je woning is uitgebreid verzekerd tegen risico’s, ook bijgebouwen zoals je carport en je tuinhuis, terras, oprit en omheining zijn gedekt. Verhuur je een gedeelte van je huis of heb je een losstaande garage? Dan is ook dat verzekerd.

MEER INFORMATIE

Brandverzekering huurder

In Vlaanderen is een brandverzekering voor huurders verplicht sinds 1 januari 2019. In Wallonië is een huurdersverzekering al wettelijk verplicht sinds 1 september 2018. In Brussel is er voorlopig nog geen verplichting.

Als huurder is het uiteraard wel raadzaam om je huurdersaansprakelijkheid en je inboedel te verzekeren zodat je bij schade niet zelf voor de kosten moet opdraaien. Vaak is de huurder in het huurcontract trouwens verplicht om een brandverzekering af te sluiten.

MEER INFORMATIE

Brandverzekering verhuurder

Een brandverzekering of woonverzekering beschermt je tegen de financiële risico’s bij schade door brand, water, natuurrampen, … aan het huis of appartement dat je verhuurt.

Een brandverzekering is niet wettelijk verplicht. Het is uiteraard wel raadzaam om je tegen schade aan je woning te verzekeren. Maar liefst 95% van de eigenaars in België hebben er een. Dat maakt van deze verzekering de populairste schadeverzekering.
Als je een brandverzekering neemt, dan schrijft de wet voor dat de verzekeraar een minimumaantal gevaren moet dekken: brand, storm, hagel en natuurrampen.

MEER INFORMATIE

Waarom een bijstandsverzekering voor je woning?

Pechverhelping? Ook vanzelfsprekend voor je woning! Een verzekering voor reisbijstand of “pech onderweg” heeft bijna iedereen. Maar wat als een onmisbaar deel van je woning in panne valt, zoals je verwarming of sanitair? Dan wil je toch ook meteen geholpen worden? Daarom neem je een verzekering voor woningbijstand.

Verwarming kapot? Toilet verstopt? Jezelf buitengesloten? Lek in het dak? We zorgen snel voor hulp! De speurtocht naar een beschikbare en betaalbare technicus kan lang duren. Maar met deze verzekering hoef je enkel KBC te bellen. We doen er alles aan om je binnen de 24 uur uit de nood te helpen. In hoogdringende situaties zelfs binnen de 2 uur.

Waarom een diefstalverzekering?

Je hoopt dat het nooit zal gebeuren, maar wat als dieven inbreken in je huis en aan de haal gaan met waardevolle spullen? Een diefstal duurt gemiddeld zo’n 10 minuten en in die korte periode kan er veel schade aangericht worden. Niet alleen aan je woning, want ook de gestolen spullen kosten vaak handenvol geld.

Zowel diefstal als poging tot diefstal zijn gedekt. Ook vandalisme is verzekerd. Denk daarbij aan beschadigingen en vernielingen aan zetels, tafeltjes en andere meubels. Daarnaast kan je ook kunst, juwelen en andere waardevolle voorwerpen in de polis laten opnemen.

MEER INFORMATIE

Waardevolle spullen zoals juwelen, antiek en schilderijen zijn een interessante investering. Je wilt die investering dan ook zo goed mogelijk beschermen. Dat kan met een verzekering voor juwelen en kunst.

Worden je waardevolle voorwerpen onverwacht beschadigd of vernield? Of verlies je ze? Dan word je vergoed met deze verzekering. Voor juwelen geldt die dekking zelfs wereldwijd, ook als je ze draagt.

MEER INFORMATIE

JE VRIJE TIJD & HOBBY’S

Wat is een reisverzekering?

Vlieg je één keer per jaar naar de zon? Hou je van een paar citytrips per jaar? Of ben je een echte globetrotter en vertrek je op reis wanneer het maar kan, alleen of in groep? In al die gevallen is een goede reisverzekering interessant. Zo vertrek je met een gerust hart.

Een reisverzekering bestaat meestal uit één of verschillende onderdelen. Word je ziek op reis of gebeurt er thuis iets en moet je vroeger terugkomen? Met de dekking bijstand personen ben je hiervoor verzekerd. Kan je niet op reis vertrekken door ziekte, herexamens of het overlijden van een dierbare? Met een annulatieverzekering worden je kosten terugbetaald.

Vertrek je op reis en gaan je koffers verloren? Of worden je spullen gestolen tijdens je vakantie? Met een bagageverzekering wordt je schade vergoed. En je denkt er liever niet aan, maar ook als het echt fout gaat op vakantie is een verzekering reisongevallen met uitbreiding lichamelijke ongevallen interessant. Daarbij krijg je een vergoeding voor je medische kosten, maar ook als je na een ongeval op reis blijvend invalide bent of zou overlijden.

MEER INFORMATIE

Wat is een fietsverzekering?

Heb je net een nieuwe stadsfiets gekocht? Breng je de kinderen naar school met een nieuwe bakfiets? Of ga je sinds kort naar het werk met een elektrische fiets? Dan is het verstandig om goed verzekerd te zijn tegen diefstal en schade. Met een fietsverzekering ben je gerust, 24 uur op 24 en wereldwijd.

Een degelijke fiets kost veel geld en is dus een flinke investering. Met een fietsverzekering ben je beschermd tegen diefstal en schade. Ook je fietsaccessoires zijn verzekerd: fietsstoel, fietstas, fietskar, bagagerek …

MEER INFORMATIE

Wat is een bootverzekering?

Het geeft je een enorm gevoel van vrijheid: je eigen boot die over het water ruist. Maar wat als het zou mislopen? In dat geval moet je kunnen terugvallen op degelijke ondersteuning. Denk daarom aan een bootverzekering. 

Net zoals bij een auto, kan je verschillende dekkingen opnemen voor je bootverzekering. De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is de basis. Veroorzaak je per ongeluk schade aan een ander vaartuig? Dan ben je met deze verzekering beschermd. Berokkent iemand anders jou schade en ontstaat er een discussie? Dan kan juridische bijstand belangrijk zijn en daarvoor bestaat de rechtsbijstandverzekering.

De cascoverzekering is een omniumverzekering voor je boot en vergoedt je bij een ongeval op het water, bij brand, vandalisme en diefstal of poging tot diefstal. En de bijstandsverzekering helpt je uit de nood als je dringend hulp nodig hebt. Denk maar aan een panne, sleepkosten of kosten voor het bergen van je gezonken vaartuig.

Wat is een paardensportverzekering?

Een eigen paard verzorg je met hart en ziel, want de relatie tussen ruiter en dier is uniek. Als het fout zou gaan, zijn jullie best zo goed mogelijk beschermd. Wat als je paard en jij gekwetst zijn na een ongeval? Of als je paard per ongeluk schade berokkent aan iemand anders? In dat geval is een paardensportverzekering belangrijk.

Een paardensportverzekering kan je samenstellen uit verschillende dekkingen. De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) vergoedt de lichamelijke en materiële schade die je met je paard veroorzaakt aan iemand anders.

Berokkent iemand schade aan jou of je paard en ontstaat er een discussie? Dan kan juridische bijstand belangrijk zijn en daarvoor bestaat de rechtsbijstandverzekering.

Je kan je paard zelf ook verzekeren tegen kwetsuren bij een ongeval. En ook diefstal en dierenartskosten kan je laten opnemen in de polis.

Wat is een jachtverzekering?

Wat als je tijdens de jacht per ongeluk schade veroorzaakt aan iemand anders? Of wat als je jachthond een ongeval veroorzaakt? In die gevallen is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Denk daarom aan een jachtverzekering. Die is wettelijk verplicht in België. 

Een jachtverzekering kan bestaan uit enerzijds een verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA) of anderzijds een verzekering rechtsbijstand. Een combinatie van de twee is aan te raden. De verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA) beschermt je als jij of je jachthond per ongeluk schade veroorzaken aan iemand anders.

Omgekeerd is het soms ingewikkeld om een vergoeding te krijgen van iemand die jou schade berokkent. In dat geval zorgt de verzekering rechtsbijstand voor juridische ondersteuning.

Waarom een evenementen verzekering afsluiten?

Organiseer je een evenement en huur je een gebouw? Dan kan jij aansprakelijk zijn voor bijvoorbeeld brandschade. Die aansprakelijkheid is vaak niet of onvoldoende gedekt in je bestaand verzekeringspakket.

Ook als je geen gebouw moet huren, is een evenementenverzekering belangrijk. Als je privé of met je verenging een evenement organiseert, dan draag je heel wat wettelijke verantwoordelijkheden. Of het nu gaat om 1 of meer dagen, een buurtfeest, een barbecue of een stoet. Met een verzekering evenementenpolis ben je beschermd.

Loopt er iets mis tijdens het evenement en krijg je te maken met schadeclaims van derden of bezoekers? Met een evenementenverzekering is je burgerrechtelijke aansprakelijkheid als inrichter of organisator gedekt.

Wil je graag een meer uitgebreide bescherming? Dan kan je meer opties toevoegen. Loopt bijvoorbeeld een van je vrijwilligers een lichamelijk letsel op tijdens je evenement? Ook dat kan je verzekeren. Denk maar een helper die verbrand raakt aan de barbecue.

Contacteer ons kantoor voor jouw persoonlijke berekening. Wij helpen je graag verder.

Met onze handige simulator bereken je snel de prijs van je verzekering. Je kunt je verzekering meteen online afsluiten, zonder dat je daarvoor naar het kantoor hoeft.

Maar weet dat je bij schade er nooit alleen voor staat, ook als je je polis bij ons digitaal hebt afgesloten.